Djembé les

De djembé lessen zijn bedoeld voor mensen die wat met hand percussie willen gaan doen. Er zijn djembé lessen voor jong en oud, beginner of gevorderd. De djembé lessen worden in Leeuwarden gegeven en kunnen individueel, als duo en ook zeker als groepsles. De kosten zijn hetzelfde als voor een drum les. En zoals voor alles geldt ook hierbij, een proefles is gratis!

Individueel of duo

De individuele lessen zijn er om echt 1 op 1 30 minuten per week of 2 weken met de doelen van jou aan de slag te gaan.We kunnen djembé partijen gaan schrijven bij je eigen muziek smaak, aan de slag techniek werken en timing. Bij de duolessen staat hetzelfde in het vaandel alleen komt samen spel om de hoek kijken, wat natuurlijk ook in een band heel belangrijk is.

Bij individuele lessen en de duo lessen komen ook de stromingen waar de djembé in voorkomt aan bod, zodat je bij elke muziek stijl weet wat je kan spelen!

Groepsles

Bij de groepslessen zijn voor percussie groepen, mensen die een djembé groep willen beginnen, maar ook is er een mogelijkheid tot het combineren van meerdere instrumenten. Denk dan bijvoorbeeld aan drums, bass, gitaar, toetsen en dat dan met djembé’s erbij. Ook het op de markt zetten, demo’s maken en identiteit van de groep zijn dingen waar we mee aan de slag gaan!

Slagtechnieken en ritmes

Er zijn een aantal technieken voor de djembé waar we mee aan de slag gaan!

De slap techniek maakt een scherpe toon die luid is en als een geweer kan klinken. De toon techniek is letterlijk een heldere, zuivere toon creëren uit de djembé. Met de bas techniek maak je een lage bassdrum achtige toon.

De djembé komt uit West-Afrika en werd vooral tijdens bijeenkomsten gebruikt, maar nu zie je hem steeds vaker voorbij komen in de pop muziek. Denk bijvoorbeeld aan Marco Borsato, Simon and Garfunkel en ga zo maar door. Het komt er dus op neer, de djembé is een prachtig instrument om muziek mee te maken en bied veel mogelijkheden om door te leren!

Plan proefles

Plan proefles

Kom gerust eens langs voor een gratis en geheel vrijblijvende proefles
Plan proefles