Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen2019-10-28T11:38:12+01:00
Hoe bescherm ik mijn oren?2019-10-28T11:37:35+01:00

Te lang en te veel herrie is nooit goed voor je oren. Er zit een verschil in piekbelasting en lange termijn belasting. De lange termijn belasting is het schadelijkst, denk aan de oortjes die je in je oor stopt om muziek te luisteren. Verder gaat een drumstel in een kleine kamer altijd al (te) hard. De drummers die je op tv ziet tijdens concerten, spelen vaak in grote zalen en dragen oordoppen. Tip, wissel je oefeningen af of leg een theedoek over je trommels voor wat demping tijdens nieuwe oefeningen of ritmen oefenen. Doe oordoppen in tijdens het meespelen van muziek, ook met een hoofdtelefoon. Op deze manier demp je je drumgeluid en filter je de muziek waardoor alles veel beter hoorbaar is en dus zachter kan! Fijn voor jezelf en de buren. In de drumles worden de zachte en luide momenten altijd afgewisseld.

Drumstel kopen. Waar moet ik om denken?2019-10-28T11:34:48+01:00

Het aanbod van drumstellen is zeer groot. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Vandaag de dag vindt er veel productie plaats in China en dat heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je al een goed drumstel kunt kopen inclusief bekkens voor een goeie prijs. Het is ook de moeite waard eens op marktplaats te kijken naar 2e hands drumstellen. Als drummers hun hobby be-eindigen is het vaak niet heel aantrekkelijk je drumstel te behouden. Een gitaar bijvoorbeeld kan nog een decoratieve functie vervullen. Met een drumstel is dit wat lastiger. De markt voor 2e hands drumstellen is daarom ook zeer groot.

Let hierbij op de leeftijd, de maten van de trommels en de vaak gebruikte Chinese vellen. Een koopje bestaat bijna niet en missende onderdelen of onderdelen die aan vervanging toe zijn, zijn vaak duurder dan gedacht. De vintage markt voor de liefhebber kent zijn eigen prijzen. Laat je goed voorlichten door je docent. Dit kan al tijdens de gratis en vrijblijvende proefles.

Wat kosten de drumlessen2019-10-28T11:27:12+01:00

De tarieven van de drumlessen zijn te vinden op www.druminstituutfriesland.nl/tarieven