Profiel

Jesse Yntema
Jesse YntemaDrumdocent

Feiten en weetjes

Jesse start in 2023 met het geven van drumlessen in Leeuwarden.

Halve finale kleine prijs Friesland 2021 (Abuzz)
Radio/TV optreden bij Omrop Fryslân 2022 (Los Tréboles)
(1170) Los Treboles yn Noardewyn Live @Omrop Fryslân – YouTube
Eindexamen D-Drive 2022 (Los Tréboles)
Tallships Races Harlingen 2022 (Los Tréboles)

Pearl Export Series Black 12’’ High tom – 18’’ Floor tom – 22’’Kick drum – 14’’ Snare drum

Zildijan 15’’ Hi-hats
Instanbul 17’’ Crash
Instanbul 19’’ Crash
Zultan 20’’ Ride

Louis Cole
Jungle by night
Stevie Wonder
Tony Allen
Los Destellos
Kamaal williams
Tigran Hamasayan

Louis Cole sucks – Scary Goldings, Louis Cole
Love Rears Its Ugly Head – Living Colour
Alfonso Muskedunder – Tod Terje
Go by Richard, Not by Dick – Organ Freeman
Impreial Strut – Yellowjackets
Lift off – Tom Misch, Yusef Dayes, Rocco Palladino

Luister en kijk heel veel naar jou drumhelden, je kunt altijd veel van ze leren en overnemen.

Biografie

Mijn Naam is Jesse Yntema, ik ben 20 jaar oud en woon in Leeuwarden.

Mijn muzikale verhaal is op jonge leeftijd gestart. Mijn ouders vonden me al snel irritant worden, omdat ik alles gebruikte als drumstel. Hierdoor kwam al gauw een snaredrum in huis. Ik ben toen door mijn tante bij de drumband in Workum gekomen en heb daar de eerste paar jaar van mijn muzikale verhaal beleefd. Daar heb ik veel nummers, technieken, pasjes en noem het maar op geleerd, dat maakte mij leergierig. Toen de drumband ophield wilde ik wat anders en heb ik mijn eerste drumstel gekregen. Dit was voor mij het punt dat ik wist dat muziek echt leuk was. Vanaf dat moment kreeg ik muziekles en heb ik veel geoefend.

Toen heb ik gekozen om een technische opleiding te volgen. Dit leek mij een goed idee omdat ik dan baangarantie had en zeker was van een goed saldo. Bij nader inzien was het toch belangrijker dat ik deed wat ik leuk vind. Ik heb toen in het tweede jaar besloten dat ik toch de muziekopleiding moest gaan doen en dat is me tot nu toe nog niet tegengevallen.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het chillen, skaten en natuurlijk muziek aan het maken met vrienden. We hebben een aantal locaties waar we tot laat in de avond muziek kunnen maken en wij maken hier natuurlijk met plezier gebruik van.
Waar ik ook veel tijd in stop is het project waar ik mijn eindexamen mee gespeeld heb, Los Tréboles. Een band die je niet vaak tegen zult komen, dat is omdat wij Cumbia spelen, een heel erg vrolijke en zomerse Latijnse muziekstijl. Hiermee hebben wij meteen de smaak te pakken want we spelen samen met Denise Rivera!

Ik heb in de afgelopen jaren erg veel dingen geleerd waar ik erg trots op ben, ondanks dat nog niet alles zo goed is als dat ik graag zou willen. Ik wist helemaal niks van muziektheorie en akkoorden, dit is inmiddels wel anders. Door de dingen die ik heb gedaan in de afgelopen tijd ben ik zelfverzekerder geworden van mijn spel, weet ik hoe ik moet performen, kan ik mijn technieken beter toepassen in mijn spel en geniet ik meer van wat ik doe.

Plan een geheel gratis en vrijblijvende proefles.

De perfecte manier om een goed beeld te krijgen van de drumles en kennis te maken met je docent.

Plan proefles